Tiedote medialle 21.6.2021

Keskustan kansanedustaja ja Oulun kaupunginvaltuutettu Pekka Aittakumpu on tyytyväinen, että kaupunginvaltuusto siunasi Nokian suunnitelmat uusista tuotekehitys- ja tuotantotiloista Linnanmaalle.
– Hyväksyimme tänään kaupunginvaltuustossa Nokian hakeman asemakaavan ja tonttijaon muutoksen. Muutos mahdollistaa Nokian satojen miljoonien investoinnin kaupunkiin. Kaupungin arvion mukaan investoinnin työllisyysvaikutukset ovat suoraan ja epäsuorasti jopa 5 000 – 7 500 korkean osaamisen työpaikkaa.
Aittakumpu muistuttaa, että kilpailu niin investoinneista kuin osaavista työntekijöistä on todella kovaa niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti.
– Otollisen investointiympäristön luominen, koulutuspolitiikka ja työntekijöiden houkutteleminen alueelle vaativat pitkäjänteistä työtä. Oulu on näissä onnistunut kohtalaisen hyvin. Myös maan hallitus on tukenut maakuntien tarpeita muun muassa lisäämällä korkeakoulujen aloituspaikkoja.

 

Oulu hyötyy Nokian investoinnista niin verotuloina kuin asuntoinvestointeina ja elinkeinoelämän vireytenä.
– Tämä on arvokas päätös valtuustokaudelle ja antaa hyviä suuntaviivoja uudelle valtuustolle. Yrityselämän edistäminen on yhä tärkeämpää. Mitä enemmän yrityksiä, sitä vähemmän paineita veronkorotuksille, joita jotkut ovat Oulussa väläytelleet.