Tiedote medialle 1.11.2021

 

Keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu on erittäin tyytyväinen suden kannanhoidollisen metsästyksen etenemisestä. Maa- ja metsätalousministeriö lähetti tänään lausunnoille asetuksen, joka sallisi metsästyksen talvella 2022.

 

– Liikkeelle lähdetään maltillisella 20 metsästettävän suden kiintiöllä, joka turvaa suden suojelutason. Toivon, että ylimääräisiä mutkia asialle ei enää tule, vaan asia vihdoin etenee jouhevasti ja nopeasti. Metsästys pitää saada toteumaan ripeästi ja sinne, missä tarve on suurin. Susikantaa pitää pystyä säätelemään nykyistä paremmin. Häirikkösudet pitää päästää päiviltä.

 

Aittakummun mukaan on kestämätöntä, että sudet vaarantavat maaseudulla ihmisten elämän, vaikeuttavat maatalouden harjoittamista ja hankaloittavat lasten kouluun kulkemista.

 

– Maamme susikanta on suurin sataan vuoteen. Susivahingot ovat lisääntyneet merkittävästi ja aiheuttaneet maatalousyrittäjille isoja rahallisia menetyksiä. Siikalatvalla koululaisten mukaan on pitänyt laittaa kilikelloja susien hätyyttämiseksi.

 

Aittakumpu muistuttaa, että sudet ovat petoja, jotka eivät kuulu kotipihoille tai lasten koulutielle.

 

– Susien tunkeutuminen liian lähelle ihmisten elinpiiriä on iso ongelma muun muassa kotimaakunnassani Pohjois-Pohjanmaalla. Tätä todellisuutta voi olla Helsingistä käsin vaikea ymmärtää, vaikka sielläkin on viime keväänä susi nähty.

 

– Suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittaminen on ollut pitkään keskustan tavoitteena ja työlistalla. Asia sai vahvan tuen myös eduskuntaan edenneeltä kansalaisaloitteelta. Erityinen kiitos asian eteenpäin viemisestä kuuluu maa- ja metsätalousministeri Jari Lepälle.