Tiedote 30.8.2019

Lasten ja vanhempien syyllistäminen ja pelottelu ilmastonmuutoksen torjunnan nimissä on mennyt liian pitkälle ja ylittänyt sopivaisuuden rajat, katsoo kansanedustaja Pekka Aittakumpu (kesk.)

Aittakumpu on vakavasti huolissaan uusimman Tieteen kuvalehden (13/2019) numerosta, jonka kannessa on teksti ”Mitä sinä voit tehdä? Jätä lapsi tekemättä” ja kuva vauvasta, jonka päälle on piirretty punainen ruksi. Sisäsivuillaan lehti jatkaa samaa linjaa.

– Asia tulee ottaa vakavasti, sillä nyt on kyse ihmisarvosta sekä oikeudesta elää ja olla onnellinen, Aittakumpu sanoo.

– On vastuutonta väittää, että lapsi ja lapsiperhe-elämä olisi yhteiskunnalle tai luomakunnalle taakka ja rasite. Lapsia ei tehdä, vaan jokainen lapsi on tärkeä, arvokas ja ainutlaatuinen lahja vanhemmilleen. Lapsi on aina tervetullut ja suuri ilon aihe. Yksikään ihminen ei ole ylimääräinen haitta, eikä kenenkään yli tarvitse vetää rukseja.

Aittakumpu toteaa, että täysin ylikierroksilla käyvä ilmastonmuutoskeskustelu ei ole ensimmäinen ilmiö, jonka myötä tieteen nimissä yllytetään luonnottomuuteen ja ihmisvihamielisyyteen.

– Ymmärtävätkö kaikki tahot, että nämä viestit kohdistuvat lapsiin ja nuoriin? Päättäjien, vanhempien ja kasvattajien tulisi suojella lapsia ja nuoria tällaiselta ihmiselle haitalliselta sisällöltä. Osa nuorista jo saa mielialalääkitystä ilmastonmuutosahdistuksen vuoksi.

-Nyt tällainen Tieteen kuvalehden numero on kirjastoissa, kauppamyymälöissä ja kioskeissa, joissa lapset ja nuoret liikkuvat. Voisivatko nämä tahot huolehtia, että lehdet eivät ole aivan näkyvimmällä paikalla?

Aittakumpu toteaa, että luonnon suojeleminen on yhteinen huoli, johon hallitus on esittänyt monia järkeviä ratkaisuja. Samalla hallitus haluaa ohjelmassaan etsiä ratkaisuja alhaiseen syntyvyyteen, joka on maallemme vakava ongelma. Tavoitteena on luoda entistä lapsi- ja perheystävällisempää Suomea, jossa ihmisiä tuetaan kohti toivomaansa lapsimäärää ja tahattomasti lapsettomien perheellistymistoiveita tuetaan eri keinoin.

 

Lisätiedot:

Kansanedustaja Pekka Aittakumpu

pekka.aittakumpu@eduskunta.fi

040 670 6032