Rauhan tervehdys, yleisönosastokirjoitus 7.11.2019

Pyhäinpäivän kynttilänvalomeret kirkkomailla näyttivät taas konkreettisesti, miten tärkeänä suomalaiset pitävät kristillistä perinnettä ja kirkkoa. Hautausmaiden kynttilät kertovat kaipauksesta ja kristillisestä jälleennäkemisen toivosta.

Maamme perustuslaki takaa jokaiselle uskonnon ja omantunnon vapauden. Siihen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan.

Eri keskustelujen jälkeen maamme päiväkodit ja koulut ovat saaneet juhlien järjestämiseen rauhan, kun kaikille alkaa olla selvää, että tilaisuuksissa voidaan vapaasti laulaa suvivirttä, esittää jouluevankeliumia ja lukea pääsiäisen Raamatun tekstejä.

Kansamme kristillisen arvopohjan sekä kristillisen perinteen ja kulttuurin kannalta on tärkeää, että uskonnon ja omantunnon vapaus turvataan myös tulevaisuudessa. Tähän vapauteen kuuluu myös oikeus esittää Raamatun tekstejä julkisesti, esimerkiksi lehdessä tai sosiaalisessa mediassa.

Kansainvälistyminen ei tarkoita sitä, että meidän pitäisi luopua itsellemme tärkeistä perinteistä ja arvoista. Päinvastoin voimme pitää niitä terveen ylpeästi esillä.

Kristillisten arvojen perustalta on rakennettu tämä maailman vakain ja onnellisin maa, Suomi. Näistä arvoista ei missään tapauksessa pidä luopua, vaan sen sijaan niitä tulee vaalia ja vahvistaa. Tässä tehtävässä tarvitaan myös Raamatun sanan esillä pitämistä.

Pekka Aittakumpu

Kansanedustaja,

eduskunnan uskonnon ja omantunnon vapaus -ryhmän varapuheenjohtaja

Oulu