Tiedote 1.4.2022

Keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu pitää hyvänä kuljetusalan 75 miljoonan euron tukea, josta varautumisen ministerityöryhmä päätti tänään.
 
– Laki kuljetusyritysten määräaikaisesta kustannustuesta valmistellaan kiireisellä aikataululla. Tuki on mahdollista saada tammi-maaliskuulta 2022.
 
Aittakumpu pitää tärkeänä, että määräaikaisessa tuessa huomioidaan mahdollisuuksien mukaan raskaanliikenteen kuljetusten ohella myös urakoitsijat ja taksiyrittäjät.
 
Aittakumpu odottaa, että hallitus päättää pikaisesti myös jakeluvelvoitteen määräaikaisesta poistosta, koska kuljetusalan kustannuskriisi ei pysähtynyt maaliskuuhun.
 
– Jakeluvelvoitteen poisto auttaisi kuljetusyritysten ohella monia muita autoilijoita, sillä se laskisi dieselin hintaa jopa 40 senttiä litralta.
 
Aittakumpu teki jakeluvelvoitteen poistosta 21.3.2022 kirjallisen kysymyksen, johon hän toivoo myönteistä vastausta.
 
– Hallitus päätti jo helmikuussa alkavansa valmistella ammattidieseliä helpottamaan raskasta liikennettä harjoittavien kuljetusyritysten toimintaa. Tämän toteuttamista pitää kiirehtiä, jotta maamme kilpailukyky ja huoltovarmuus turvataan myös pitemmällä aikavälillä.
 
Aittakumpu pitää hyvänä, että ministerityöryhmä päätti tänään myös korottaa sairausvakuutuksesta maksettavia matkakorvauksia.